Al meer dan 260 maandverbanden gedoneerd! Help jij mee?

De actie 850 maandverbanden loopt al een maand. De vier dames uit de Hazeschransstraat, Cynthia Govers, Ingeborg Van Delst, Ria Verbraeken en Ilana Jones zijn op zoek naar 850 solidaire sponsors die 5 euro schenken om de meisjes van de Azezo school een herbruikbaar maandverband cadeau te doen. Zonder maandverband blijven de meisjes thuis van school tot hun regels voorbij zijn. Heel vaak haken ze na enkele maanden gewoon af en gaan niet langer naar school.

Deze actie is echt op kruissnelheid gekomen. Al meer dan 260 Edegemnaars doneerden een setje met twee maandverbanden en een zeepje. Alles wordt ter plaatse gekocht en gemaakt door professionele naaisters in een eigen naai-atelier. Dat atelier werd opgezet dank zij een toelage van ons lokaal bestuur. Een schitterende configuratie want zes vrouwen kregen een opleiding en hebben nu een vaste job. Met onze donaties hebben de meisjes gratis een kwalitatief product en kunnen ze studeren, net zoals de jongens in de school.

Wil jij bijdragen? Dan kan dat via de Payconiq link of door een overschrijving op de Belfius rekening van vzw Nosissa BE29 7785 9672 5564 uit Edegem.

Downloads

Naar top